Kuten kerroin jo aiemmin, olin mallina Lielahden kartanolla, jossa pidettiin valokuuvajille koulutus studiokuvaamisesta, sekä mallinohjaamisesta. Itsehän rykäisin paikalle noin puoli kymmeneksi, valmiina hommiin. Paikalle tuli myöhemmin myös kaksi muuta mallia, mutta olin mallina jo kun rakennettiin studiovalaistusta ja käytiin läpi perusjuttuja sen saralta. Lisäksi pidin itse pienen luennon mallinohjauksesta näin mallin näkökulmasta. 

Kun vasta rakensin pientä luentoani kokoon, Juha Jokinen, toinen kurssin järjestäjistä, löysi itsekin uutta asiaa tekstistäni. Jokainen malli ja kuvaaja toki on yksilö, mutta tiettyjä perusjuttuja on hyvä olla hihassa. Varsinkin jos jompikumpi vasta aloittelee tai ollaan ensikertaa tekemässä yhdessä töitä, on parempi käyttää ratakiskoa, kuin ajatella, että toinen kyllä tietää/lukee ajatukset. 
Useilla malleilla ja kuvaajilla on ne omat suosikki tyypit, joiden kanssa yksinkertaisesti ollaan samalla aallolla ja tyyli miellyttää. On kuitenkin hyvä välillä rikkoa rajojaan ja avartaa osaamistaan ja näkemystään. Toki, itsekin otan aina yhteyttä tiettyihin kuvaajiin, jos haluan juuri eikä melkein sellaisen kuvan, kun mielikuvissani on. 

Kaikkia päivän kuvia en ole vielä nähnyt, mutta muutamia kuitenkin. Olin jopa yllättynyt, miten hyviä kuvia on saatu aikaan ja malleista revitty parhaat poset irti. Toki joukossa on paljon sellaisia, joita en itse lähde missään varsinaisesti käyttämään, mutta myös pari sellaista jotka pistin heti jakoon. 

Päivä oli pitkä, mutta uskon ja toivon sen antaneen kuvaajille jotakin. Itse ainakin sain tästä päivästä paljon! 

 ♥ Violetta

 

anitta%20vuorisola%2C%20wicked%20violett 

Kuva ja edit by Anitta Vuorisola
https://www.instagram.com/rutteli/ 
http://www.pbase.com/anitta