Ja sellainen hyvä liemi. Olen tehnyt ihan hitokseen promotyötä täällä Akaassa ja silti on yhä paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä kuka minä olen saati tietäisivät mitä burleski on. Olen ollut mitä ihmeellisimmissä kissanristiäisissä kertomassa itsestäni, tunneistani, sekä burleskista. 
Toijalassa on ollut yksi pieni ilmaistapahtuma ja syksyllä tulee nro2. Ja tämän(kin) ansiosta tulossa on jotain isompaa, parempaa, kauniimpaa. Ilmaisduuni herättää aina tunteita, mutta tässäkin tapauksessa tarkoitus ei ole jäädä tallaiseen tilaan, vaan päästä tekemään kannattavasti kaikkien kannalta. Ja sinne ollaan siis lujaa menossa ;)  Asiat etenee koko ajan, vaikka ulospäin mitään ei näykään.

Mutta sitten se promoaminen. Eräässä illassa oli nelisenkymmentä naista, joista kolme jokseenkin tiesi, mitä on burleski. Kotimaisia esiintyjiä osasivat nimetä yhden tai kaksi. Ja käsitys burleskista oli myös hieman vinksallaan. Toisessa tapahtumassa naisia oli suurinpiirtein sama määrä, tietoa vielä vähemmän lajista, saati nimistä. Burleski-illoista eivät olleet tietoisia. Että muunmuassa Tampereella ja Hämeenlinnassa (jonne pääsee kätevästi mm junalla täältä) on burleski-tapahtumia. Tietoisuus lajista on siis edelleen melko heikkoa kun lähdetään isommista keskuksista ulospäin. Ja potentiaalisia asiakkaita workshoppeihin/iltoihin olisi kuitenkin runsaasti. 

Sen jälkeen kun aloin täällä paukuttaa, on kuitenkin tapahtunut muutosta. Puskaradio laulaa lujaa ja paikalliset yhdistykset, yritykset etc ovat ottaneet yhteyttä. Tyhy-iltoihin yms on pyydetty tarjouksia niin esiintymisestä, kuin yksityistunneista. Ja ne, joita tähän asti on ollut, niistä on pidetty.

Soraääniä toki mahtuu joukkoon. Osittain uutuudenpelkoa, ei tiedetä mistä on kyse, niin parempi vastustaa. Ja tämä on se suurin hidaste. Valitettavasti näitä soraääniä kun löytyy paikoista, joissa/joiden avulla voisi muutoin järjestää esim tapahtumia. Ja jääräpäinen suomalainen luonne kun ei mieltään kovin herkästi muuta. Vaaditaan sitkeyttä ja määrätietoisuutta. Sitkeys kuitenkin palkitaan ja onneksi täällä tosiaan on heitä, jotka auttavat ja potkivat esteitä kumoon.
 

Akaan seuraava ilta rakennetaan rakkaudesta lajiin (ja tulevaisuus tiukasti mielessä). Mutta sitten. Sitten onkin tiedossa jo jotain aivan muuta. Akaalta kajahtaa. Tai pölähtää glitterit. Kunnolla. 

Lauantaina sitten Tampereelle katsomaan burleskia, eikös! Olivia Rougen oppilasnäytös Burlesque Jubilee vol.2 Klubilla! Esiintymässä siis aimoa annos Olivian oppilaita vuosien varrelta. Itse olen käynyt naisen useamman intensiivin/workshopin läpi. 
https://www.facebook.com/events/488272111708497/
 

IMG_4525-Edit.jpg