Olin 26.5. Kangasalla Valkeakoski-opiston kuvaajille mallina. Paikkana Wääksyn kartano, tai paremminkin pihapiiri. 
On haaste olla kuvattavana uudelle tuttavuudelle, mutta isompi haaste se on aina, kun kuvaajia on useampia (vaikka osa olisi tuttujakin). Pitää antaa katseen ja elekielen liikkua rauhassa kamerasta toiseen ja toisaalta antaa jokaiselle kuvaajalle myös mahdollisuus ohjata. Lisäksi pitää keskittyä aivan eritavalla ja kauemmin, kuin yhden kuvaajan kanssa. Jos työskentelee yhdessä kuvaaja ja malli, voidaan käydä vuoropuhelua ja löytää kuvaustahti, tyyli ja ohjaustapa. Usean kuvaajan kanssa mallina pitää yksinkertaisesti ottaa tila haltuun aivan eri volyymillä. 

Sää ei suosinut alkuperäistä asuideaa, kosteus olisi tehnyt tuhojaan, joten piti vähän kuin lennossa tehdä muutoksia suunnitelmiin. Eipä se haitannut ja kasaan nopeasti koottu kokonaisuus istui kyllä melko hyvin lokaatioon. 
Olisi pitänyt kuitenkin varustautua hanskoilla. Onneksi eräs kuvaaja lainasi omiaan, kun välillä hyppelin tennarit jalassa, jotta hieman lämpenin. 

Mutta vaikka vilu tulikin ja ajelin kotiin lämppärit täysillä pöhöttäen, oli jälleen todella hauska keikka! 

Olen heilunut kameran edessä liki pitäen teinistä asti. Mieletöntä, että edelleen saan tehdä tätä, mutta vieläkin hienompaa on se, että nykyään voin valita projekteja pitkälti oman halun mukaan. Jos jonkun kuvaajan kanssa ahdistaa, en tee hänen kanssaan töitä ja piste. Nuorena sitä vaan sulatti kaikenlaista käytöstä, koska kuvitteli sen olevan joko oikeutettua, tai "kuuluvan lajiin". Ja joskus ihan vain se, ettei uskaltanut tehdä tai sanoa mitään. Lisäksi toimiston välittäessä minut töihin, en osannut nuorena ajatella, että olisi jotenkin mahdollista nillittää mistään. Eipä kukaan juuri kertonutkaan, että missä se kuuluisa raja menee. Nykyäänhän minä en minkään toimiston listoilla edes ole, toimin ihan itsenäni. 

Seuraavaa mielenkiintoista projektia odotellen... 

Arto%20L%C3%B6fgren%20KALA%20%283%29.jpg
Kuva Arto Löfgren


S%C3%A4deTamminen%20%281%29.jpg
Kuva Säde Tamminen 


TomiNiemi%20%282%29.jpg
Kuva Tomi Niemi 

 

MinnaRintamaa%20%283%29.jpg
Kuva Minna Rintamaa